De mogelijkheden

De mogelijkheden

Ceremonieel huwelijk

Trouwen is hip, trouwen is leuk, trouwen is aan de hele wereld laten zien dat je van elkaar houdt en van plan bent dat voor altijd te blijven doen.

Een mooie ceremonie is voor mij een persoonlijke ceremonie. Een ceremonie met een tekst die speciaal voor het bruidspaar is geschreven, zonder cliché’s of standaardteksten. Voor jullie verzorg ik graag een persoonlijke en op maat gemaakte ceremonie. Ik werk met passie en plezier met – en voor – de bruidsparen die ik mag trouwen. Het mogen sluiten van een huwelijk is elke keer weer een cadeau voor mij.

Sinds een aantal jaren bestaat er het zogenaamde ceremoniële huwelijk. De term ceremonieel huwelijk slaat vooral op het emotionele gedeelte van het huwelijk. De officiële juridische handeling (het ja zeggen en de akte tekenen) verricht het bruidspaar (meestal een aantal dagen) voordat het ceremoniële huwelijk wordt gesloten. Op deze manier kan men het ceremoniële huwelijk precies inrichten zoals men dat wil. Bovendien is het alleen trouwen voor de wet vaak zelfs (bijna) kosteloos.

Een groot voordeel van het ceremoniële huwelijk is, naast dat het goedkoper is, het enorm relaxt is. Staat de broer van de bruid in de file, moet er nog een baby gevoed worden, of kan de taartenbezorgster het adres niet vinden (allemaal zelf meegemaakt!), dan beginnen we gewoon later met de ceremonie. Helemaal geen probleem.

Ter geruststelling, ook bij een ceremonieel huwelijk zegt het bruidspaar gewoon ‘ja’ tegen elkaar, tekenen het bruidspaar en de getuigen de trouwakte en is het gevoel precies hetzelfde als bij een huwelijk dat wettig wordt voltrokken. Meestal weten de huwelijksgasten niet eens dat het een ceremonieel huwelijk is.

Het mooiste compliment over een ceremonieel huwelijk kwam van de zus van één van mijn bruiden (ze was zelf een jaar ervoor bij de gemeente getrouwd). Ze zei: “het is dat ik zoveel van mijn man hou, anders zou ik nu meteen scheiden om opnieuw door jou getrouwd te kunnen worden. Maar dan wel ceremonieel want dan heb je pas echt een relaxte huwelijksdag!”

Opnieuw je trouwdag beleven

Ik ben dol op het sluiten van huwelijken. Dat begon al toen ik klein was en mijn beer met mijn lappenpop trouwde en mijn Barbie met Ken. Beiden huwelijk hebben stand gehouden, dus dat is een 100%  succesfactor.

Ook heb ik inmiddels de ervaring, dat mensen bij een huwelijksjubileum graag iets bijzonders willen doen. Wat is er leuker dan je huwelijksdag van destijds opnieuw te beleven.

Op dezelfde locatie, of in je achtertuin? Met de getuigen van vroeger die het stokje met hun handtekening overgeven aan de volgende generatie. Of een speech waarbij ouders, kinderen, broers, zussen en vrienden je persoonlijk toespreken? Een akte, inhoudelijk natuurlijk anders, die net als toen wordt ondertekend en foto’s voor in het plakboek, zoveel jaar later?

Ik kan dit volledig voor jullie verzorgen en werk ook op de zondagen. Net als bij huwelijken is zo’n huwelijksjubileum nèt zo belangrijk en persoonlijk voor jullie en dus ook voor mij.

Wil je dit graag cadeau geven aan je partner, ouders, grootouders, familie of vrienden? Dat kan ook. Als verrassing kan een ceremonieel tintje extra feestelijk en romantisch zijn.